Web Analytics Made Easy - Statcounter

در سال‌های اخیر پدیده کشتار خر در نقاط مختلف ایران از جمله نواحی کشاورزی و صنعتی حاشیه تهران رواج پیدا کرده است. چندی پیش تصویری در یکی از شبکه‌های اجتماعی از کله‌های بریده چند راس خر که به شکل نامناسب در حاشیه اتوبان آزادگان رها شده بودند واکنش تند کاربران را در پی داشت.

به گزارش همشهری، مدتی قبل که برای تهیه گزارش به یکی از روستا‌های حاشیه تهران رفته بودیم و به طور اتفاقی و غیر منتظره متوجه محل کشتار و سلاخی خرها، پوست‌کنی، قطعه‌قطعه کردن گوشت و روغن‌گیری خر شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«احمدرضا شهرکن»، جوانی حدود ۱۹ساله که مجوز رسمی مزرعه پرورش الاغ دارد، درباره علت کشتار این حیوان درسلاخ‌خانه مزرعه‌اش می‌گوید: «برای روشن شدن ماجرا ابتدا باید به شیوه زندگی مردمان قدیم اشاره کنم. از بزرگانمان شنیده‌ایم که روزگاری خر‌های پیر و بی‌مصرف را در دشت و کوه رها می‌کردند تا گرگ‌ها بیایند و بخورندشان! به خاطر اینکه کشاورزان بیچاره نمی‌توانستند از پس مخارج غذا و نگهداری این حیوانات زبان بسته برآیند، این‌ها را به حال خودشان می‌کردند و در عوض خر‌های جوان و کاری می‌خریدند. البته آن موقع‌ها این حیوانات قیمت چندانی هم نداشتند و حتی با پول چند کیلو گندم می‌شد یک راس خر جوان خرید. اما حالا اوضاع به کلی عوض شده و قیمت هر راس خر نر و ماده بین ۵ تا ٣٠ میلیون تومان بر اساس، قد، وزن، سن، نژاد و اصالت متغیر است.»

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی روغن خر مشتری‌های داخلی و خارجی دارد

به همراه «شهرکن» در محوطه محل کشتار خر‌های به قول خودشان پیر و بی‌فایده قدم می‌زنیم. یک راس خر سیاه رنگ با طناب به پایه آهنی بسته شده تا آقای سلاخ بیاید و راحتش کند.

او حرف‌هایش را تکمیل می‌کند و می‌گوید: «الان با توجه به پیشرفت علم و یافته‌های طب سنتی و کشف راه‌های جدید درمانی، ارزش ریالی خر‌ها و آخر و عاقبت این حیوانات اهلی دچار تغییر شده است. مثلا محصولات مختلفی از خر‌ها تهیه و عرضه می‌شود. شیر و پنیرش که جزء گران‌ترین محصولات است و مشتری‌های داخلی و خارجی دارد. به جز این‌ها از شیر خر، فرآورده‌های دیگری درست می‌شود. مواد اولیه تعدادی از کارخانه‌های تولید محصولات بهداشتی و آرایشی از اینجا تامین می‌شود مثلا برای تولید کرم‌های مرطوب کنند، ضدآفتاب و روشن کننده‌های پوست و البته که به دست آوردن «روغن خر» داستان دیگری دارد. فقط این را بگویم که از این روغن برای درمان و تسکین درد‌های استخوانی، عضلانی، لطافت و شادابی پوست صورت و... استفاده می‌شود. قیمت نوع خالص «روغن خر» در بازار خیلی گران است و نمی‌توان قیمت ثابتی برای آن در نظر گرفت.»

خرج خوراک و نگهداری دام بسیار بالاست

وقتی از «احمد رضا شهرکن» می‌خواهیم که در باره سلاخی خر‌ها و مراحل آن بیشتر حرف بزند، می‌گوید: «واقعیت این است که خر‌ها تا یک زمانی زاد و ولد می‌کنند و محصولاتی مثل شیر دارند، اما از یک سنی به بعد که پیر می‌شوند نگهداری این نوع حیوان‌ها دیگر فایده‌ای برای صاحبان آن‌ها ندارد. این مسئله را هم در نظر بگیرید که الان هزینه نگهداری، درمان، واکسیناسیون و خوراک دام بسیار بالاست و نمی‌توانیم خر‌هایی را که پول زیادی بابت نگهداری و غذایشان کرده‌ایم مثل قدیم‌ها در بیابان رها کنیم. در اینجا با کشتار قانونی و اصولی خر‌هایی که فایده‌ای ندارند، به محصول تازه‌ای دست پیدا می‌کنیم که مشتری‌هایش از ماه‌ها قبل سفارش آن را داده‌اند؛ بنابراین می‌بینید که چاره‌ای جز این کار نداریم، هرچند خودمان هنگام ذبح این حیوان مثل گاو و گوسفند خیلی دلمان می‌سوزد.»

وقتی می‌پرسم که ذبح خر‌ها چگونه است، جواب می‌دهد: «درست مثل سایر حیوانات اهلی است. در حقیقت یکی از محصولاتی که خواص درمانی فراوانی مثل تسکین درد در نقاط مختلف بدن دارد، «روغن خر» است که بعد از مرحله ذبح حیوان و در مرحله روغن‌گیری به دست می‌آید. پس از سلاخی و پوست‌کنی خر نوبت به جداسازی قسمت پیه، دنبه و چربی‌های انباشته شده در نقاط مختلف لاشه خر است. این قطعه‌ها جداسازی می‌شود و پس از انتقال به داخل ظروف مخصوص به آرامی و در شعله ملایم اجاق گاز، روغن آن از گوشت جدا شده و به شکل مایع تقریبا سفید رنگ در می‌آید و بعد به داخل ظروف دیگری منتقل می‌شود.»

سگ‌های نگهبان هم غذا می‌خواهند

او در باره تکلیف گوشت خر‌های ذبح شده می‌گوید: «گوشت‌های خر را قطعه‌قطعه کرده و در کیسه‌های پلاستیکی بسته‌بندی و داخل یخچال فریز می‌گذاریم تا فاسد نشوند.»

از پرورش‌دهنده خر سوال می‌کنم که گوشت‌های بسته‌بندی شده را کجا می‌فرستند، لبخندی می‌زند و می‌گوید: «ما این گوشت‌ها را فقط برای سیر کردن شکم سگ‌های نگهبان استفاده می‌کنیم. به هر حال در هر یک از خانه‌های ویلایی و باغ‌های اطراف شهر تهران تعداد زیادی سگ نگهبان وجود دارد که از این گوشت‌ها تغذیه می‌کنند. در این مزرعه پرورش الاغ خودمان هم تعدادی سگ نگهبان وجود دارد که چشم به این گوشت‌ها دوخته‌اند.»

از کجا معلوم خدای ناکرده این گوشت‌ها سر از قصابی‌ها و رستوران‌های شهر در نیاورد؟ او پاسخ می‌دهد: «شاید تا قبل از اینکه قیمت خر در بازار نجومی نشده بود احتمال این کار نادرست وجود داشت، اما الان با توجه به درآمدی که از روغن‌گیری گوشت الاغ به دست می‌آید دیگر این کار به صرفه نیست چرا که تا چند برابر قیمت گوشت این حیوان، از روغن آن پول و سود به دست می‌آید پس چرا باید آن را صرف کار دیگری کرد که جرم است و زندان هم دارد.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: گوشت خر گوشت ها روغن خر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۳۲۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جدید گوشت و مرغ دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، بازار گوشت و دام ایران شاهد افت قیمت مرغ نسبت به روز گذشته بود.

بیشتر بخوانید: قیمت روز گوشت بوقلمون شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

براساس اعلام پایگاه خبری صنعت مرغداری و دامپروری، هر کیلو مرغ کشتار در بازار ریزش را نسبت به روز پیش در پیش گرفت و ۷۶,۴۱۸ تومان خرید و فروش شد.

بازار گوشت مرغ همچنین شاهد افزایش قیمت مرغ زنده نسبت به روز پیش است، هر کیلو مرغ زنده در بازار ۵۳,۵۱۷ تومان معامله شد.

هر کیلو گوشت منجمد گوساله هم خلاف روند روزهای اخیر در بازار ثبات قیمت را نسبت به روز گذشته تجربه کرد، ۳۲۵ هزار تومان قیمت گذاری و فروخته شده است.

در بازار گوشت طیور امروز هر کیلو بوقلمون کشتار در حالی معامله شده که نسبت به روز پیش ثبات قیمت را تجربه کرد و کیلویی ۹۸ هزار تومان معامله شد.

هر کیلو دام در کشتارگاه امروز با ثبات قیمت را نسبت به روز گذشته تجربه کرده است و ۶۰۰ هزار تومان خرید و فروش شد. همچنین امروز قیمت دام زنده در بازار ثبات را در پیش گرفت و کیلویی ۳۰۰ هزار تومان معامله شد.

امروز همچنین در بازار هر کیلو گوشت شترمرغ کشتار ۳۴۱ هزار تومان خرید و فروش شد که در مقایسه با روز گذشته تغییری را تجربه نکرده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228800 برچسب‌ها قیمت گوشت

دیگر خبرها

  • قیمت روغن خوراکی در بازار امروز ۱۲ اردیبشهت ۱۴۰۳
  • چرا این ماده غذایی کالا‌ی مورد علاقه سارقان است؟
  • نماد غذای ایرانی به خوشمزگی قورمه‌سبزی!
  • قیمت گوشت مرغ امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت گوشت قرمز امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند/ برخی برای تکدی‌گری خود را به شکل «زنان» درمی‌آورند
  • (ویدئو) گوسفند غول‌پیکری که در تاجیکستان مثل طلا باارزش است
  • رد پای رشد قیمت اجاره خانه در پرند/ انتظارات تورمی قیمت مسکن در شهرهای حاشیه تهران را افزایش داد
  • تامین گوشت گرم در استان یزد
  • قیمت جدید گوشت و مرغ دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳